TİAD MAKTEK Fuarı ile sektöre yaklaşık 4,2 milyar dolarlık iş hacmi sağlıyor
Türkiye takım tezgahları sektörün hak ettiği yere ulaşması için çalışan Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), hayata geçirdiği projelerle bunu kanıtlıyor. 2012 yılından beri iki senede bir düzenlediği MAKTEK Fuarı ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren TİAD, Türkiye ekonomisi için önemli bir görev üstleniyor. TÜYAP iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle düzenlenen MAKTEK, bugüne kadar dünyanın farklı noktasından 274.632 kişiyi ağırlayarak sektörde köprü görevi görüyor.
Türkiye takım tezgahları sektörü için itici güç görevi gören Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), sektörün gelişmesi noktasında önemli görevler üstleniyor. Gerçekleştirdiği projelere ek olarak 7 yıldır iki senede bir düzenlediği MAKTEK Fuarı ile sektör profesyonellerini bir araya getiren TİAD, ekonominin gelişimi için de önemli bir konumda olduğunu kanıtlıyor.
7 yıldır iki senede bir düzenlenen fuar ile bugüne kadar toplam 274.632 kişiyi Türkiye’nin üç bölgesinde düzenlediği MAKTEK Fuarı’na taşıyan TİAD, takım tezgahları sektöründe kaldıraç görevi görüyor. Bugüne kadar yaklaşık 4,2 milyar dolarlık iş hacmine imza atarak sektörün ekonomik gücünü de ortaya çıkaran MAKTEK, otomotiv, savunma ve havacılık sanayisindeki gelişmelerle de her geçen gün gelişiyor. Geçtiğimiz yılı 1,2 milyar dolarlık bir büyüklükle kapatan sektörün 960 milyon dolarını ise TİAD üyeleri üstleniyor.
MAKTEK sektörün fotoğrafını çekiyor
Fotoğrafın tamamına bakıldığında üretim için takım tezgahlarının olmazsa olmaz bir noktada olduğunu söyleyen TİAD Başkanı Fatih Varlık, sektörün 2018 yılında 1,2 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığının altını çizdi. Sanayinin gelişimiyle takım tezgahları sektörünün gelişiminin aynı kulvardan yürüdüğünü belirten Varlık, yatırım ve sermaye malı olarak kullanılan sektörün sağladığı katma değerle tüm sanayi sektörlerinde dışa bağımlılığın ve dış ticaret açığının azaldığını söyledi. Bu noktada TÜYAP iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle düzenledikleri MAKTEK Fuarı’nın sektörün gelişimi noktasında kritik görev üstlendiğini belirten Varlık, makine sektörünün öncü firmalarını bir araya getirdikleri ve sektör paydaşlarının önemli iş bağlantılarına imza attıklarını söyledi. Varlık, “TİAD olarak üyelerimiz ve sektörün tüm paydaşlarıyla düzenlediğimiz MAKTEK Fuarı’ndan oldukça memnunuz. Yıllardır sektörünün gelişimi için çalışıyor, MAKTEK ile fotoğrafın tamamını görme şansı elde ediyoruz. Biz biliyoruz ki üretim sektörlerinin gelişimi ve büyümesiyle Türkiye’de üretilen takım tezgahlarının hem sayısı hem de kalitesinde artış yaşanacaktır. Bu noktada da önemli görev üstlenen MAKTEK; inovasyon harikası yeni ürünleri görme şansını bize veriyor. Her zaman altını çizdiğimiz gibi takım tezgahları olmadan üretim olmaz. Çünkü makineleri üreten makineleri üretiyoruz. Savunma sanayisinin yanı sıra otomotiv ve beyaz eşya sektörleri için önemli bir konumda olan takım tezgahları sektörünü bu yıl İstanbul, İzmir’den sonra Anadolu’nun kalbi olan Konya’ya taşımaktan da oldukça mutluyuz. MAKTEK Konya özelinde 250 milyon TL’lik iş hacmi hedefliyoruz” dedi.