Geleceğin otomasyonu için SCHUNK tutucu sistemler
Robotik bir el, rastgele monte edilmiÅŸ renkli tahta blok parçacıklarını dikkatle tutar ve sonra onu yere indirir.
Tanımla, yakala ve bırak. Tekrar ve tekrar. Ä°lk bakışta çocuksu çok kolay bu hareketler aslında son derece karmaşıktır: Yarının robotları ve taşıma sistemleri nesneleri kendi baÅŸlarına tanımlayıp inceleyebilecek ve sonuçta bağımsız olarak ele alabilecekler.
1-5 Nisan 2019`da gerçekleÅŸecek olan Hannover Messe Fuarı`nda , Endüstri 4.0`ın akıllı senaryoları içn akıllı tutucu sistem çözümlerinin sunduÄŸu olanakları ve fırsatları, dijitalleÅŸme ve yapay zekanın iÅŸleme süreçlerini nasıl geliÅŸtirdiÄŸini göstermek için Salon 17, B40 nolu stand`ta yerimizi alacağız.
Hannover Messe 2019 : Yapay zeka özerk kavrama yolunu açıyor.
Schunk Genel Müdür Yardımcısı AraÅŸtırma ve GeliÅŸtirme Direktörü Prof.Dr. Markus Glück : “Endüstriyel kullanım önümüzdeki yıllarda yeniden yaratılacak.GeçmiÅŸte, her adım ayrıntılı bir ÅŸekilde programlanıyordu.Ancak, yarının taşıma çözümleri çok daha bağımsız hareket edebilecek.Piyasa zaten kurulması hızlı ve kolay, deÄŸiÅŸen sıkma, yakalama koÅŸullarına otomatik olarak adapte olan yakalama,sıkma sistemleri talep ediyor. Ayrıca, üretim sürecinde yer alan bileÅŸenler arasındaki iletiÅŸimin yanı sıra insanlar ve robotlar arasındaki iÅŸbirliÄŸi de hızla önem kazanıyor. Ä°stihbarat, aÄŸ oluÅŸturma ve iÅŸbirliÄŸi otomasyonun itici güçleri olmaktadır.
Güçlü ve çok yönlü kullanılabilen mekatronik tutucular
Schunk, ürün grupları içerisinde yer alan amiral gemisi PGN-plus-P pnömatik tutucular gibi bazı ürün programları geniÅŸletildi. Aynı zamanda sürükleyici uzman, mekatronik ürünlerin segmentindeki faaliyetlerini yoÄŸunlaÅŸtırmaktadır.Elektronik kontrol sistemlerini sıkma sistemleriyle entegre etme zorunluluÄŸu giderek daha fazla mekatronik bileÅŸenlerin birbirine baÄŸlanmasına neden olmuÅŸtur. Nihai hedef, pnömatik sistemlerin güç gereksinimlerini aÄŸ olanakları ile sorunsuz bir ÅŸekilde birleÅŸtirmek ve akıllı, iÅŸbirlikçi bir fabrikanın operasyonlarını kontrol etmektir. ÖrneÄŸin Hannover Messe`de Schunk, daha önce alışılmış ve mümkün olanın çok ötesinde olan 450N`lık sıkma kuvvetine sahip ortak uygulamar için DGUV onaylı bir ürün sergileyecektir. Bu ÅŸekilde, ÅŸirket küçük parçaların montajı dışındaki ağır parçaların taşınması için iÅŸbirliÄŸine dayalı uygulama pazarına ürünler sunmaktadır. Hepsinden önemlisi otomotiv yan sanayi ve otomotiv endüstrisinin bu yenilikleri incelemesine fayda saÄŸlayacaktır. Dahası, Schunk çok çeÅŸitli endüstriyel uygulamalar için uzun stroklu esnek bir mekatronik tutucu sergileyecektir.Bu tutucu PROFINET ile kontrol edilmekte ve parmaklarını hızlı bir ÅŸekilde pozisyonlanabilmektedir.
AÄŸ oluÅŸturma, makine öÄŸrenme ve otonomi
Schunk, bir kez daha, Hannover Messe`de teknoloji çözümlerini sunarak yarının taşıma çözümlerine ışık tutmak istemektedir. Makine öÄŸrenmesi sayesinde geleceÄŸin kullanım çözümleri, iÅŸleri tanıyabilecek ve mevcut görevleri ,eritabanları ve algoritmalara dayanarak uygun yanıtlar türetebilecektir. Schunk`un akıllı sıkma ve tutma çözümleri, veri korelasyonu kullanarak bilgiler toplamak için birden fazla sensörden gelen verileri kullanır ve böylece akıllı kararlar alır. Sıkma ve tutma sistemleri uzmanı, yakın ve uzak gelecekte otonom kavrama eÄŸilimi beklenmektedir. 2D ve 3D kameralarla etkileÅŸime girerek tutucular çarpışmaları önleyebilir, iÅŸ parçalarını nasıl tutacağını bilir ve optimum kavrama stratejisini geliÅŸtirmek için genel taşıma sistemiyle çalışır. Sonuç olarak, sıkma ve tutma sistemleri, parçaları bağımsız olarak kontrol edebilecek ve algoritmaları kendi baÅŸlarına düzenleyebilecektir.